Erik, Alexandra
EUR 382,50 Ft
USD 363,34 Ft
9 °C
23 °C

Sanader tagadja, hogy a Mol megvesztegette

2011.08.30. 18:31

Ivo Sanader tagadta, hogy kenőpénzt fogadott volna el a Mol-tól az Ina horvát olajipari cég irányítási jogainak átadása fejében. A volt horvát miniszterelnök a horvát ügyészség gyanúja szerint 10 millió euró kenőpénzt fogadott el személyesen Hernádi Zsolttól, a Mol elnök-vezérigazgatójától. Hernádi korábban szintén tagadta a vádakat.

Sanadert, akit az osztrák hatóságok a nyáron adtak ki Horvátországnak, keddi meghallgatásán azt mondta, az Ina eladásának és az irányítási jog átadásának részleteit kormánya minden tagja ismerte. Márpedig ha az üzlet ekkora nyilvánosság előtt zajlott, aligha lehetett szó megvesztegetésről.

A vád szerint a megvesztegetési ügyben Damir Polančec miniszterelnök-helyettes közvetített a Mol és Sanader között. Polančec szintén tagadta a vádakat.

A Sanader-ügy kifejezetten politikai jellegű botrány, melynek részleteiről ebből a cikkünkből tájékozódhat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek