Konrád
5 °C
17 °C

Kadhafi ismét üzent az ismeretlenből

2011.09.02. 07:17
A megbuktatott líbiai vezető csütörtökön késő este ismét ellenállásra szólította híveit, ezúttal a városi gerillaharcra buzdítva őket.

Moammer Kadhafi a damaszkuszi székhelyű ar-Rai televíziós csatornán keresztül küldött hangüzenetében közölte, hogy gerillaharcot indít a felkelők és a gyarmatosítók ellen.

A cél az ellenség megölése ott ahol van, legyen az líbiai vagy külföldi - mondta Kadhafi, akinek hangja ezúttal nyugodtabbnak tűnt korábbi szónoklatainak túlfűtött hangvételénél. A népi ellenállásának minden egyes líbiai városban le kell győznie az ellenséget – hangoztatta Kadhafi.

Arra szólította fel az összes líbiait, férfiakat és nőket egyaránt, hogy készüljenek fel az ellenállásra, "arra a hosszú háborúra, amely ránk vár".

Azzal vádolta meg a NATO katonai műveletének résztvevőit, hogy szándékuk Líbia gyarmatosítása, olajkészletének megkaparintása. "Nem engedjük, hogy olajkútjaink és kikötőink ellenőrzésük alá kerüljenek" – fűzte hozzá.

Azt akarják, hogy Líbia térdre kényszerüljön, "de mi nem hódolunk be, inkább a halált választjuk" – üzente híveinek a szökésben lévő ezredes.