Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Lezuhant egy chilei katonai repülőgép

2011.09.03. 07:58

Lezuhant a chilei légierő egyik repülőgépe 21 emberrel a fedélzetén helyi idő szerint péntek délután a Juan Fernández-szigeteknél – közölték  a helyi hatóságok. Andres Allamand chilei védelmi miniszter előzőleg azt jelentette be, hogy a Casa 212-es típusú gép kétszer is megpróbált leszállni a szigetek repülőterén, amikor megszakadt vele a kapcsolat.

A szigetek polgármestere az állami televíziónak előbb azt nyilatkozta, hogy a mentőalakulatok egyelőre nem találtak géproncsokat,  útipoggyászokat viszont igen, a leszállópályától egy kilométerre az óceánban. Később azonban közölte, hogy megtalálták a gép egyik ajtaját. A kereső alakulatok munkáját nehezítik a szeles, esős mostoha időjárási viszonyok és az időközben leszállt éj.

A gép Santiago de Chiléből indult három főnyi személyzettel és 18 utassal a dél-amerikai ország partjaitól 670-830 kilométerre lévő szigetcsoportra. A légi járművel utazott a chilei televízió egyik forgatócsoportja azzal a céllal, hogy riportot készítsen a tavalyi pusztító földrengés és szökőár utáni újjáépítési munkákról. A csoport tagja volt a Felipe Camiroaga, a hazájában rendkívül népszerű televíziós személyiség. Az utasok sorsáról egyelőre nem érkeztek hírek.