Malina Hedvig nem hazudott

2011.09.27. 20:54

A 2006 augusztusában Nyitrán megvert magyar diáklány megtámadása után néhány hónappal, 2006 novemberében hazugságvizsgálaton esett át az izraeli Tel-Avivban, s a poligráfos teszt eredménye egyértelműen azt igazolja, hogy nem hazudott - közölte a cas.sk szlovák hírportál portál kedden.

A hírt a Novy Cas című pozsonyi szlovák laphoz tartozó hírportál közölte, amelynek a közelmúltban a birtokába kerültek az öt évvel ezelőtti hazugságvizsgálat eredményéről készített feljegyzések.

A portálon közöltek szerint Koby Rabin szakértő egyebek között négy kérdést tett fel a 2006. augusztusában történt támadásra vonatkozólag: Kitalálta a 2006. augusztus 25-én történt támadást? Ön, vagy valaki az Ön kérésére írta a blúzára a "Magyarok a Dunán túlra" és "Paraziták nélküli Szlovákiát" feliratokat? Ön vagy valamelyik ismerőse postázta az említett dokumentumokat otthonába? A két fiatal, aki megtámadta a parkban, azt mondta Önnek, hogy "Szlovákiában szlovákul"?

Malina Hedvig az első három kérdésre nemmel, az utolsóra pedig igennel felelt. Koby Rabin szakvéleményében leszögezi: a poligráfos vizsgálat szerint Malina Hedvig igazat mondott, a legapróbb hazugságra utaló jel sem merült fel a teszt során.

Dobroslav Trnka korábbi főügyész három évvel ezelőtt többször is felszólította az egykori nyitrai diáklányt - aki jelenleg már kétgyermekes családanya -, hogy vesse alá magát hazugságvizsgálatnak. Malina Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica a felvetésre azt válaszolta, erre védence csakis külföldön lenne hajlandó, Szlovákiában viszont nem, mert a rendőrség eddigi eljárása alapján arra lehet következtetni, hogy itt nem biztosítanának számára elfogulatlan vizsgálatot - emlékeztetett a Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál.

A Novy Cas megszólította a főügyészséget a korábbi izraeli poligráfos vizsgálat eredménye kapcsán, azonban Jana Tökölyová szóvivő ugyanazt válaszolta, mint az elmúlt hónapokban mindig: az üggyel kapcsolatban nem nyilatkoznak, mivel még zajlik az eljárás.

Malina Hedviget 2006. augusztus 25-én verték meg Nyitrán, állítása szerint azért, mert magyarul beszélt az utcán. Robert Fico volt szlovák miniszterelnök szerint a Malina Hedvig-ügy kísérlet volt kormánya lejáratására és hangulatkeltésre. Robert Kalinák volt belügyminiszter azt állította: az eset nem történt meg, illetve másképpen történt, mint ahogy azt a lány állította. Azóta Malina Hedvig ellen folyik eljárás állítólagos hamis tanúzás miatt.  • Tippek
  • Személyi kölcsön