Klotild
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Elfogták Kadhafi szóvivőjét

2011.09.30. 00:03 Módosítva: 2011.09.30. 00:04

A Moammer Kadhafi líbiai vezető hatalmát megdöntő erők elfogták csütörtökön az ország északi részén a bukott ezredes szóvivőjét. A hírt a győztes népfelkelés vezető testületének, az Átmeneti Nemzeti Tanácsnak (ÁNT) az egyik katonai parancsnoka közölte, és egy másik katonai vezető megerősítette.

Músza Ibrahímot Kadhafi szülővárosa, Szirt közelében fogták el, a fővárostól, Tripolitól 360 kilométernyire keletre. Az elmúlt hetekben az ÁNT berkeiből még azt lehetett hallani, hogy a szóvivő - és Kadhafi - a fővárostól 170 kilométerre délkeletre fekvő Bani-Valídban van.

A parancsnokok hangsúlyozták, hogy "miszrátai forradalmárok" fogták el a volt szóvivőt. Miszráta városa Szirttől nyugatra fekszik, szintén a Földközi-tenger partján.

Kadhafi szóvivője állítólag nőnek volt öltözve, de ezt az értesülést egyelőre nem erősítették meg. Músza Ibrahím azóta szökésben volt, hogy a felkelők augusztus végén elfoglalták Tripolit. A szóvivő a múlt héten még az ellenállás folytatására buzdította Kadhafi megmaradt híveit az ar-Raj szíriai tv-ben.