György
16 °C
24 °C

Bangkokban nagy víz van

2011.10.21. 13:22

Thaiföldön az árvíz elkezdett beszivárogni a főváros külső kerületeibe, ezért a miniszterelnök arra kérte az embereket: készüljenek fel arra, hogy magasan fekvő területre kell menekítenie a használati és személyes tárgyakat.

A hatóságok az előző nap megnyitottak több fontos gátat, hogy a víz a város csatornáin a tengerbe folyhasson, de ez meglehetősen kockázatos intézkedés, mert nem tudták megítélni, hogy a csatornákban mennyire fog megemelkedni a vízszint.

Az AP hírügynökség tudósítói az észak-bangkoki Lak Szi kerületben jártak, amely a legjelentősebb csatorna, a Prapa mellett terül el, és látták, hogy a víz már több lakóházba behatolt. Bizonyos utcákban már térdig ért az ár, de az anyagi kár még nem volt jelentős. A fő üzleti negyed egyelőre nincs veszélyben.

Jinglak Sinavatra kormányfő elmondta, hogy a Prapa csatornán az éjszaka nagyon megemelkedett a vízszint, és ez aggodalomra ad okot. Mégis arra kérte a lakosságot, hogy ne essen pánikba.

A hatóságok az elmúlt napokban homokzsákokkal igyekeztek megerősíteni a védőgátakat, hogy megakadályozzák az üzleti negyed és a repülőtér víz alá kerülését. Sinavatra ezzel kapcsolatban azt mondta: egyelőre nincs más eszköz a főváros elöntésének elkerülésére, mint a homokzsákok.