Egy csecsemőt is kimentettek a földrengés romjai alól

2011.10.25. 16:02
A törökországi földrengés áldozatainak száma 370-re emelkedett – közölte kedden a kormány válságstábjára hivatkozva a CNN-Türk tv-adó.

A természeti csapás következtében több mint 1300 ember sérült meg, az összedőlt épületek száma meghaladja a kétezret. Mentőosztagok kedden is folytatták a kutatást a romok alatt rekedt emberek után. A hideg időjárás miatt azonban óráról órára csökken annak az esélye, hogy túlélőket találnak, bár a keddi napon is mentettek ki embereket a romok közül.

Így a legerősebben sújtott Ercisben két nappal a természeti katasztrófa után a mentőalakulatoknak sikerült élve kiemelni egy két hete született csecsemőt, majd anyját és nagyanyját is kimentették. A kislány, Azra Karaduman csaknem 48 órán át volt a törmelékek foglya. Miután kiemelték, rögtön egy takaróba csavarták, és a többi kimentett üdvrivalgása közepette átadták a mentőknek – jelentette az NTV és a CNN-Türk.

A kutató-mentő alakulatok ezután is erejüket megfeszítve folytatták a kutatást, mert az anya és a nagyanya is életjelt adott magáról. A családfő sorsáról nem tudni semmit.

Kedd este élve kiszabadítottak egy tízéves fiút Van városban egy hétemeletes lakóháza romjai alól.

Ercisben az egyik összedőlt lakóház romjai közül kimentettek egy 8 éves fiút, aki jelezte, hogy több hozzátartozója vár arra, hogy a segítségükre siessenek. Egy másik mentőcsapat egy harmincas éveiben járó férfit szabadított ki egy betonhalmaz fogságából.

A keddre virradó éjszakát emberek ezrei töltötték Van és Ercis városokban a szabad ég alatt, illetve sátorban vagy autóban. Rengetegen nem mernek visszatérni veszélyessé vált otthonaikba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport