Nándor
3 °C
16 °C

Halálos áldozatok az eső miatt Olaszországban és Írországban

2011.10.26. 07:08
Rómában készültségbe helyezték a polgári védelmet. Dublinban annyit esett egy nap alatt, mint máskor egy hónapban.

Öt ember meghalt, további nyolc pedig eltűnt Liguria észak-olasz körzetben - közölte La Spezia város prefektúrája. Az eltűntek keresését nehezíti, hogy folyamatosan esik. A prefektúra arra kérte a lakosokat, hogy ne hagyják el otthonukat még gépjárművel sem. A meteorológiai előrejelzés szerint szerdán már az egész országban esni fog. Rómában már készültségbe helyezték a mentőket, a tűzoltókat és a polgári védelmet. Öt nappal ezelőtt heves vihar volt a fővárosban, áradást okozott, és megbénította Róma életét.

Közben Dublin környékén két halálos áldozata van a heves esőknek és a folyók áradásának. A meteorológiai szolgálat szerint annyi eső esett 24 óra alatt (82 milliméter), mint máskor egy hónap alatt.

A megáradt Liffey folyó Wigolow grófságban lesodort egy hídról egy szolgálaton kívüli rendőrt, aki megpróbált segíteni a forgalom irányításában. Dublinban pedig a rendőrség rátalált egy halott nőre egy elárasztott pincében. A dublini önkormányzat vészintézkedéseket vezetett be hétfőn. Kedd estére normalizálódott a helyzet.