Emelkedik a török földrengés halottjainak száma

2011.10.27. 21:21

Újabb túlélőt talált egy azebajdzsáni mentőcsapat a kelet-törökországi Ercisben, száz órával a vasárnapi, 7,2-es erejű földrengés után, jelentette az Anatólia hírügynökség csütörtök este. A televízióban képeket is mutattak, amint a 18 éves Imdat Padakot orvosok veszik körül, és helikopterrel sürgősen kórházba szállítják. Kiszáradt, de megfelelő állapotban van.

Pár nappal ezelőtt egy kéthetes csecsemőt mentettek ki a romok alól. A hatóságok szerint velük együtt már 186 embert sikerült kimenteni a Van tartományban összeomlott épületek romjai alól, noha a munkát eső és hó is nehezíti. A meteorológiai szolgálat a következő három napra váltakozó havazást jelzett előre.

A friss adatok szerint közben 535-re emelkedett a földrengés halálos áldozatainak száma. Szerdán még 471 halottról számoltak be a mentési munkákat irányító illetékesek.

Egy jelentés szerint szíriai politikai menekültek vért adnak a mintegy 2300 sérült számára. Szaúd-Arábia 50 millió dollárt ajánlott fel a helyreállításra. Az első összesítések szerint kétezer épület dőlt össze, és további 3700 vált lakhatatlanná.

Van tartományi fővárosban a mentést befejezték, Ercisben még folytatják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport