Konrád
8 °C
26 °C

Öngyilkos merénylet egy ENSZ-vendégház ellen

2011.10.31. 07:54

Öngyilkos merényletet követtek el az afganisztáni tálibok hétfőn az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNCHR) vendégháza ellen Kandahárban, és négy ember halálát okozták, három afgán civilét és egy rendőrét - közölték helyi tisztségviselők.

A merénylő robbanószerrel megrakott gépkocsival nekihajtott egy ellenőrzőpontnak abban a városrészben, ahol több nemzetközi szervezet irodája és vendégháza van. A robbanás után fegyveres lázadók rohanták meg a negyedet, berontottak az UNHCR vendégháza melletti épületbe, amely egy állatklinika, és az ellenőrzésük alá vonták. A biztonsági őrök közben tűzpárbajt vívtak velük - mondta el a kandahári rendőrfőkapitány.

A NATO közölte, hogy az afgán biztonsági erők felvették a küzdelmet a támadókkal, a tűuzharcban további három afgán civil és egy nepáli biztonsági őr is megsebesült. A támadás után jelentkezett hírügynökségeknél Kari Juszef, a tálibok egyik szóvivője, és közölte, hogy embereik támadták meg a vendégházat, amely állítása szerint az ENSZ afganisztáni segélyezési missziójáé (UNAMA). Az UNAMA-nak azonban nincs vendégháza a környéken.