György
14 °C
24 °C

Szexuális zaklatással vádolják Herman Caint

2011.10.31. 09:43

Az anti-Obamának is hívott republikánus politikus nem az első, és nem az egyetlen, aki, amint reflektorfénybe kerül, azonnal meg kell küzdjön a múltjából előrángatott csontvázakkal. Elősként a Politico.com számolt be arról, hogy amikor Cain a kilencvenes években az amerikai étteremtulajdonosok szövetségének (NRA) elnöke volt, két beosztottja is panaszt tett ellene "nem illendő viselkedés és szexuális zaklatás" miatt.

A republikánus párt elnökjelölti posztjára is esélyes Cain állítólag a két nőnek félreérthető ajánlatokat tett, és viselkedésével kényelmetlen helyzetbe hozta őket, ami mindkettőjüket feldühítette. Panaszukkal feletteseikhez fordultak, akik azt tanácsolták nekik, hogy házon belül oldják meg a dolgot. A két nő kilépett a munkahelyéről és hallgatásukért cserébe pénzt kaptak a szövetségtől.

Cain kampánystábja az AP hírügynökséggel közölte, hogy a vádak megalapozatlanok és tisztességtelenek. J. D, Gordon szóvívő szerint számítottak arra, hogy washingtoni politikai körökből nemtelen támadások érik a kampányt. "A sajtó élvezettel döngölné a földbe Mr. Caint, és ehhez minden eszközt felhasználnak, még olyan híreszteléseket is melyeknek semmi alapja nincs. Herman Cain soha nem volt érintett semmiféle szexuális zaklatáési ügyben."

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
5999 Ft
5100 Ft