A koptok a hurghadai magyarokra emlékeznek

2011.11.11. 20:48

Vasárnap az összes egyiptomi kopt templomban szentmise keretében emlékeznek meg a hurghadai buszbaleset során elhunyt vagy megsérült magyarokról, közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Mint írta, Johannesz püspök, III. Senuda kopt pápa személyi titkára pénteken a kairói nagykövetségünknek jelezte, majd a Külügyminisztérium tájékoztatta a Miniszterelnökséget a kopt egyházfő döntéséről, hogy vasárnap délelőtt szentmise keretében az összes egyiptomi kopt templomban megemlékeznek a tragikus hurghadai autóbusz baleset során elhunyt vagy megsérült magyarokról és hozzátartozóikról.

Semjén Zsolt kiemelte: "a magyar kormány rendkívül nagyra értékeli és köszöni a kopt egyház gesztusát a magyar nemzet és a gyászoló családok valamint a sérültek irányába".

Az egyiptomi Hurghadában vasárnap a Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal a repülőtérre tartott, amikor az első busz felborult. A balesetben tizenegy magyar meghalt, huszonkilencen megsérültek.

A baleset sérültjeinek első csoportja kedden érkezett haza, majd állapotuktól függően szerdán és csütörtökön szállították Magyarországra a könnyebb, majd a súlyosabb sérülteket is. Csütörtök estére az összes sérültet, a tizenegy halálos áldozatot, valamint az elhunytak és sérültek ingóságait is hazaszállították Budapestre.  • Hírek
  • Árfolyam