Eszter, Eliza
EUR 383,07 Ft
USD 356,86 Ft
14 °C
24 °C

Elrendelték Mladics teljes orvosi vizsgálatát

2011.11.16. 16:57

A népirtással, emberiesség elleni és háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladics volt boszniai szerb hadsereg-főparancsnok múlt héten rosszullétre hivatkozva nem jelent meg a törvényszék előtt, és már hosszabb ideje rosszullétre panaszkodik. Ügyvédje, Milos Salic szerint októberben tüdőgyulladással kórházba is került.

A Dnevni Avaz című szarajevói újság szerdai száma a Nemzetközi Törvényszékhez közel álló forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy Mladics állapota napról napra romlik, a tábornoknak súlyos tüdőgyulladása van és a tüdejében folyadékot fedeztek fel.

Ratko Mladics ragaszkodik hozzá, hogy szerb orvosok vizsgálják meg, s a kérését teljesítették is – kedden ebből a célból Hágába érkeztek a belgrádi Katonai Orvosi Akadémia orvosai. A szerb specialistáknak azonban csak vizsgálatra van felhatalmazásuk, a háborús bűnökkel vádoltak börtönének szabályzata szerint csak holland, illetve a börtön állományába tartozó orvosok írhatnak elő gyógymódot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla