Újra letáboroztak a lefújt tüntetők

2011.11.22. 15:58

Az Occupy-mozgalomhoz csatlakozó diákok ismét sátrat vertek a kaliforniai Davis egyetemén, ahol pénteken paprikaspray-vel lefújták őket a rendőrök, írja az AP hírügynökségre hivatkozva a sfgate.com.

Az incidens óriási felháborodást keltett, két rendőrtisztet hétfőn felfüggesztettek, nem sokkal később ugyanígy járt az egyetemi rendőrség parancsnoka, Annette Spicuzza is.

Az egyetem Facebook-oldalát elárasztották a kommentek, nagyon sokan bírálják az intézmény vezetését is. Linda Katehi rektor vasárnap közleményben vállalt felelősséget a történtekért, és azt írta, mélységesen elszomorította a rendőrök fellépése.

Úgy tűnik, ez nem hatotta meg a diákokat, akik kifütyülték őt a demonstráción, ahol személyesen is bocsánatot kért. Elmondta, hogy minden erejével azon dolgozik majd, hogy visszanyerje a bizalmat, de a tüntetők a lemondását követelték. A rektor végül biztonságiak kíséretében autóval elhagyta a helyszínt.

Az Occupy-tüntetések máshol is eldurvultak. Hétfőn lövöldözés volt a houstoni Tranquillity Park közelében, ahol egy 21 éves fegyveres férfit vettek őrizetbe a rendőrök. Eddig tisztázatlan körülmények között két lövés érte, súlyosan megsérült, de az élete nem volt veszélyben. A demonstráció szervezői szerint a támadónak semmi köze nem volt hozzájuk, írja a chron.com.  • Hírek
  • Hírek