Csernobil újra látogatható lesz

2011.11.28. 20:06
Hamarosan újra látogatható lesz az 1986-ban katasztrófa sújtotta csernobili atomerőművet körülölelő biztonsági zóna Ukrajnában.

Az igazságügyi minisztérium jelenleg is dolgozik a látogatókra vonatkozó új szabályok kidolgozásán - vált ismertté hétfőn Kijevben. A változások értelmében engedélyeznék a sugárfertőzést szenvedett vidékre való beutazást. "Máris kínálunk szervezett utakat" - fogalmazott egy magán utazási iroda.

A halálzónába irányuló utazásokat öt hónapja függesztették fel az ügyészség panasza után. A látogatóknak ezentúl a korábbi öt helyett már tíz nappal előre jelezniük kell utazási szándékukat, a hatóságoknak ugyanis több időre van szükségük, hogy átvilágítsák a külföldieket. A turistáknak emellett írásban meg kell erősíteniük, hogy útjukat semmiféle egészségügyi probléma nem veszélyezteti.

A Csernobil környékére kalauzoló utak rendkívül népszerűek a 2012-es közös lengyel-ukrán labdarugó Európa-bajnokság közeledtével. A betonszarkofág alatt nyugvó atomerőmű közelébe 2011 év elején engedtek először turistákat a nagy érdeklődésre való tekintettel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás