Visszaléphet az elnökjelöltségtől a nőket zaklató republikánus

2011.12.03. 10:11 Módosítva: 2011.12.03. 11:29

Herman Cain, a republikánusok elnökjelölt-jelöltje szombaton valószínűleg bejelenti, hogy a régi nőügyei miatt kirobbant botrány és a szexuális zaklatásokról szóló hírek miatt kiszáll az elnökválasztási küzdelemből, írja a BBC. "A feleségem és a családom az első" - jelentette ki a 65 éves Cain, aki korábban a Godfather's Pizza vezetője és az amerikai étteremszövetség elnöke volt, és akiről most egy 46 éves atlantai nő, Ginger White állítja azt, hogy 13 éven át volt szexuális viszonyuk, holott a politikus akkor már a feleségével, Gloriával élt együtt.

Az agresszív ember hírében álló Caint a kampánya alatt először Sharon Bialek vádolta meg szexuális zaklatással: állítása szerint a politikus tapogatta és orális szexre próbálta kényszeríteni őt 1997-ben. Bialek mellett Karen Kraushaar, a Nemzeti Étteremszövetség munkatársa, valamint két másik, a nyilvánosság számára egyelőre ismeretlen nő is szexuális zaklatással vádolta Herman Caint. Az ötödik vádló Donna Donella, akit Cain ugyan nem zaklatott, de állítólag megkérte, hogy szervezzen le neki egy randit egy egyiptomi üzletasszonnyal.

Cain az első fekete politikus, aki eséllyel pályázott volna a republikánus elnökjelöltségre, ám a közbeszédbe került házasságtörő viszonyai miatt újraértékelte stábjával a győzelmi esélyeit. Az első komolyabb megmérettetésig, az iowai jelöltválasztó gyűlésekig már csak öt hete lett volna hátra. Az októberi felmérések szerint Cain támogatottsága a botrányok miatt 23 százalékról 8 százalékra zuhant vissza a republikánus szavazók körében, így most már csak harmadik pártja elnökjelölt-jelöltségért folyó versenyben Mitt Romney és Newt Gingrich mögött.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport