Hermina
15 °C
27 °C

Autópályán landolt egy kisgép Floridában

2011.12.04. 09:48

Szokatlan járművet láthattak szombat éjjel a floridai I-295-ös autópályán közlekedők Jacksonville közelében: egy kisrepülőgép foglalta el az észak felé tartó oldal szélső sávját az egyik lehajtónál. A News4Jax híre szerint a gép kényszerleszállást hajtott végre késő éjjel, idáig ismeretlen okból.

A floridai autópályarendőrség szerint nem sokkal tíz előtt tette le a gépet a pilóta. A Cirrus típusú egymotoros, négy utas szállítására alkalmas gépen ketten tartózkodtak, egyikőjük sem sérült meg a leszállás közben,

Valószínűleg a lanyha éjszakai forgalomnak köszönhető, hogy nem okozott balesetet a rendkívüli manőver. A külső sávot elfoglaló gép miatt kisebb dugó alakult ki a környéken.

A gép szombat éjszakai útja
A gép szombat éjszakai útja

A N486DA lajstromjelű gép Orlandóból szállt fel, és a repülési terv szerint Craig Muniba tartott volna. Az egyelőre nem világos, hogy miért kényszerült a pilóta az autópályára tenni a 2007-ben gyártott, egy bostoni légi cég tulajdonában lévő gépet.

A News4Jax cikke alatt egy kommentelő azt írja, hogy épp arra autózott és az orra előtt szállt le a gép. A pilóta állítólag azt mondta neki, hogy leállt a gép egyik motorja. Mivel a gép egymotoros, a pilóta valószínűleg tréfás kedvében volt.