Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Börtönben karácsonyozik a rasszista nő

2011.12.07. 13:33

November végén felkerült az internetre egy videó, amin egy londoni nő magából kikelve ócsárolta a villamoson vele utazó színes bőrű közönséget. Az eseményt követően az angol rendőrség nem késlekedett a nő őrizetbe vételével. A vádemelés mellett a biztonságát is így akarták garantálni, ugyanis számos életveszélyes fenyegetést kapott az elmúlt hetekben.

Már jóval túlvan 11 millió megtekintésen a Youtube videomegosztó oldalán az a két és fél perces videó, amin a 34 éves Emma West látható. Emma West egy feltehetően Wimbledon és Croydon között utazó villamoson tette közfelháborodást keltő rasszista kijelentéseit – adta hírül a Daily Mail.

A bíróság előtt könnyekben tört ki West mikor újra lejátszották neki a videót, és ártatlannak vallotta magát az ellene indított eljárásban, ahol rasszista gyűlölködés miatt súlyosbított közrend elleni cselekvéssel vádolják.

Az ügymenet még valószínűleg sokáig el fog húzódni, ugyanis West kérelmezte, hogy a királyi bíróság foglalkozzon ügyével, így legközelebb csak január harmadikán kell megjelennie a bíróság előtt, de addig se mehet haza.

Emma West
Emma West
Fotó: youtube

A videó nyilvánosságra kerülése után nem csak válasz videók kerültek fel az internetre, hanem sok fenyegető üzenet is érkezett West számára a Facebookon és a Twitteren keresztül, sőt még a lakcímét is közzétették.

A bíróság az utóbbi ok miatt tagadta meg az óvadékot, aminek hatására, családjából nagy felháborodást váltva ki, West a karácsonyt is rácsok mögött fogja tölteni. „Ez az ügy nagy közfigyelemre tett szert, ahogy a mai nap is mutatta. Emiatt a saját védelme érdekében őrizetben tartjuk” – zárta szavait az ügyet tárgyaló Ian McNeal bíró.