Erős földrengés Mexikóban

2011.12.11. 08:01
A Richter-skála szerint 6,7-es erősségű földrengés rázta meg a Mexikó déli részén fekvő Guerrero államot helyi idő szerint szombat este nyolc óra előtt néhány perccel.

A földlökés megrengette a házakat Mexikóvárosban is, pánikot keltve: az emberek az utcákra menekültek. Egyelőre azonban nem érkeztek jelentések komolyabb károkról, és cunamiriadót sem rendeltek el az erős, csaknem 40 másodpercig tartó földregés után. Ugyanakkor több helyen rövidebb időre szünetelt az áramellátás és a mobiltelefonos hálózatokban is fennakadások voltak.

Guerrero államban a földmozgás két ember életét követelte, köztük volt egy 11 éves gyere. Két további nő megsebesült. - jelentette be vasárnapra virradóra Arturo Martínez, a helyi kormányzat szóvivője Chilpancingóban, az állam székhelyén.

Marcelo Ebrard, Mexikóváros polgármestere megerősítette, hogy a fővárosban nem keletkeztek súlyosabb károk, habár a település egyes részein áramkimaradások voltak. Azt ígérte, hogy a polgári védelem biztonsági szempontokból átvizsgálja a magas épületeket.

A közép-európai idő szerint szombaton röviddel hajnali három óra előtt bekövetkezett földlökés hipocentruma Teloloapan várostól 35 kilométerre délre volt, 65 kilométer mélyen, a fővárostól 166 kilométerre délkeletre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport