Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Amerikai kémet fogott el Irán?

2011.12.17. 12:45
Az iráni titkosszolgálat megzavarása volt a célja a szombaton elfogott férfinak. Irán gyakran tesz közzé később meg nem erősített híreket sikeres akcióiról.

Az iráni titkosszolgálati tárca bejelentése szerint iráni származású, a gyanú szerint az Egyesült Államoknak kémkedő személyt tartóztattak le.

A teheráni állami tv-csatornán szombaton ismertetet hivatalos közlés szerint az iráni titkosszolgálatok a gyanúsítottat még az afganisztáni Bagram légitámaszponton azonosították be, s az illetőt akkor fogták el, amikor iráni területre lépett. Más részleteket nem közölt az iráni tévé riportjában az őrizetbe vételről.

A bagrami légi bázis az amerikai és a nemzetközi erők fő támaszpontja Afganisztánban.

Az iráni tv jelentése szerint a kémkedéssel gyanúsított személy különleges kiképzést kapott és megpróbálkozott beépülni az iráni titkosszolgálatba, hogy hamis információkkal vezesse tévútra a teheráni felderítést.

Az AP amerikai hírügynökség emlékeztetett jelentésében arra, hogy Teherán rendszeresen beszámol amerikai vagy izraeli kémek elfogásáról vagy kivégzéséről, de gyakran nem közöl további részleteket ezekről az akciókról.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft