Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Gusztáv
-5 °C
4 °C

Az USA szerint drogcsempész az új venezulai miniszter

2012.01.07. 08:19

Hugo Chávez venezuelai elnök védelmi miniszternek nevezte ki Henry Rangel Silva tábornokot, akit az Egyesült Államok korábban a Kolumbiából Venezuelába irányuló kokaincsempészet egyik vezéralakjának nevezett. A baloldali Chávez, aki az Egyesült Államokat a fejlődő országokat kizsákmányoló dekadens birodalomnak tartja, többször tagadta, hogy kormánya szemet hunyna a kábítószer-csempészet felett.

Chávez helyi idő szerint pénteken, a televízióban élőben közvetített ünnepségen jelentette be Henry Rangel Silva miniszteri kinevezését. A venezuelai elnök a következő napokban várhatóan átalakítja kormányát, hogy annak egyes miniszterei jelöltként indulhassanak az idén esedékes regionális választásokon.

Az amerikai pénzügyminisztérium 2008-ban azzal vádolta meg Rangelt és egy másik, magas rangú venezuelai tisztet, hogy anyagilag segítik a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű szélsőbaloldali gerillaszervezet kokaincsempész-tevékenységét. Rangel és a tiszt tagadta, hogy törvénybe ütköző cselekedetet követtek volna el.

Venezuelának hosszú, nagyrészt őrizetlen közös határa van Kolumbiával, a kolumbiai drogszállítmányok Venezuelán át jutnak el a felvevőpiacokra. Chávez 2005-ben beszüntette az amerikai kábítószer-ellenes hatósággal (DEA) folytatott együttműködést, kémkedéssel és Venezuela függetlenségének megsértésével vádolva meg a DEA ügynökeit.  • Vennék
  • Hírek