László
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tálibok holttestére vizeltek amerikai katonák

2012.01.12. 07:43 Módosítva: 2012.01.12. 10:11

A Pentagon is vizsgálatot indított egy videó miatt, amelyen amerikai katonák látszólag véres holttestekre pisilnek, írja a Telegraph. A 39 másodperces video feltöltője szerint a négy amerikai katona tálibokkal végzett. A katonák nevetve állnak a holttestek fölött, egyikük pedig pisilés közben azt mondja: „Legyen egy jó napod, haver!".

Többen úgy vélik, hogy a US Marine Corps (USMC), az amerikai tengerészgyalogság egyik belső embere szivárogtathatta ki az internetet gyorsan bejáró videót. A videót feltöltő felhasználó szerint a katonák az észak-karolinai Camp Lejeune egyik zászlóaljához tartoznak.

A tengerészgyalogság egyik szóvivője megerősítette, hogy az említett egységek most Afganisztánban vannak, de ennél többet nem árult el. Kendra N. Hardesty százados elmondta, hogy még vizsgálják a felvétel valódiságát, de a videón látható viselkedés nem áll összhangban a USMC alapvető értékeivel. Mint mondta, az ügyet nagyon komolyan kivizsgálják, a felelősöket pedig elszámoltatják majd.

Amennyiben a felvétel valódinak bizonyul, nagy felháborodást kelthet Afganisztánban, és a Telegraph szerint sokan követelhetik majd az amerikai katonák mielőbbi távozását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport