Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Műholdkép készült a Costa Concordiáról

2012.01.19. 10:11
satellite-photo-costa-concordia-digital-globe

A Digital Globe nevű amerikai űrfotó-képügynökség WorldWiew-1 műholdja január 17-én lefotózta a múlt héten zátonyra futott Costa Concordiát az űrből. A Costa Concordia január 13-án ütközött sziklának Giglio szigeténél, 4200 utassal a fedélzetén. A balesetben legalább tizenegyen haltak meg.

A műhold félméteres felbontással doglozó kamerája megörökítette azt az a, fehér vonalként látszódó olajcsapdát is, amely a hajótól indul a part mentén – ennek feladata a kiszivárgott
üzemanyag felfogása és továbbterjedésének megállítása.

A hajóbaleset során a vízbe került üzemanyag veszélyezteti a nemrég még kihaltnak hitt mediterrán barátfókák életét. A hajó üzemanyagtartályának leszivattyúzása megkezdődött, de ez a folyamat hetekig is eltarthat. Fennáll a veszélye annak is, hogy a hajó a mélybe süllyed, ugyanis egy igen meredek lejtő oldalán fekszik, ami 50 méterről egészen 90 méterig mélyül hírtelen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!