Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Korrupciós vád Újvidék polgármestere ellen

2012.01.25. 21:47

Szerbia korrupcióellenes ügynöksége szerdán büntetőfeljelentést tett Újvidék polgármestere és a városi tanács tagjai ellen a szervezett bűnözés ügyeire szakosodott ügyészségen.

A hírt a korrupcióellenes ügynökség közölte anélkül, hogy a hírben megemlítette volna Újvidék jelenlegi polgármesterének nevét. Az ügynökség szerint a büntetőfeljelentésre azért került sor, mert alapos a gyanú, hogy Újvidék polgármestere és a városi tanács visszaéltek helyzetükkel és felhatalmazásaikkal és ezáltal többmilliós kárt okoztak a tartományi fővárosnak, a Vojvodina tömegközlekedési vállalatnak és Ilija Devicnek, e közlekedési vállalat többségi tulajdonosának, valamint a kisrészvényeseknek.

A korrupcióellenes ügynökség közleménye szerint Újvidék városa 2006-ban szerződést kötött a Vojvodina közlekedési vállalattal, amelyben kötelezettséget vállalt, hogy az újonnan felépülő autóbusz-pályaudvar számára a városközi buszközlekedés lebonyolításához a nemzetközi előírásoknak megfelelő munkafeltételeket biztosít.

A városvezetés azonban nem szervezte át a város buszközlekedését úgy, hogy a tömegközlekedés érkezési és kiindulási pontja az újonnan felépült autóbusz-pályaudvar legyen, miáltal a Vojvodina közlekedés vállalat napjainkra 100 millió eurós összegnek megfelelő adósságot halmozott fel. Az új buszpályaudvar elkészült ugyan, de kong az ürességtől.

Újvidék polgármestere jelenleg Igor Pavlicic, aki a Borisz Tadics szerb államfő Demokrata Párt színeiben politizál.