Lemondott három indiai miniszter, mert pornót néztek

2012.02.08. 22:45 Módosítva: 2012.02.08. 22:48
Miközben ülésezett a ház két miniszter pornót nézett a mobiltelefonján a Parlamentben. A harmadik miniszter azért mondott le, mert az övé volt a telefon.

Karnataka állam miniszterei C.C. Patil és Laxman Savadi is lemondani kényszerült azután, hogy újságírók megörökítették őket, amint pornót néztek a parlamenti ülés alatt, ahol komoly vita zajlott éppen egy helyi ügy miatt - írja a CNN. A harmadik miniszternek az volt a bűne, hogy az ő mobilján nézték a pornófelvételt. A videó bejárta egész Indiát.

A három miniszter próbálta tagadni a vádakat, Savadi például azzal védekezett, hogy ő nem pornót, hanem egy olyan videót nézett, amin egy nőt erőszakolnak meg egy partin, és erre a jelenségre az egyik felszólalásában akarta felhívni a figyelmet.

A miniszterek vizsgálatot kértek az ügyben, amely szerintük majd tisztázza a nevüket, de annak lezárultáig lemondtak.  A három miniszter magától állt fel posztjáról, mondván nem akarták sem pártjukat, sem a kormányt kellemetlen helyzetbe hozni. C. C. Patil ügye azért is árthatott volna az indiai kormánynak, mivel az ő minisztériuma a felelős az asszonyok és gyerekek ügyéért Indiában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport