Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Rögtön letörték a Párkány-táblát

2012.02.13. 11:21

Pénteken helyezett ki magyar nyelvű helységnévtáblákat Szlovákiában (Párkányban, Ógyallán, Taksonyban és Pereden) a Magyar Koalíció Pártja (MKP). A párkányi tábla alig több mint 24 óráig maradt a helyén, szombat éjszakára ismeretlenek szétverték, írja a bumm.sk. A történtekről Farkas Iván, az MKP gazdasági alelnöke számolt be Facebook-oldalán vasárnap délután. Farkas azt mondta, még a héten új, ezúttal az esetleges rongálási szándéknak jobban ellenálló anyagból készült táblát állítanak a letört helyébe. Hozzátette: mivel a táblát nem az Állami Útkezelő Vállalat helyezte ki, így közvagyon rongálása miatt nem tehetnek feljelentést.

Berényi József, az MKP elnöke szerint a párt azért kezdett a táblaállítási akcióba, mert a "Szlovák Köztársaság Kormányhivatalának felelősei a mai napig nem jártak el ebben az ügyben, s az állami szervek nem teljesítették ezen feladatukat". Hozzátette, hogy a táblák ilyen módon való elhelyezésére azért is van szerintük szükség, hogy dokumentálják azok meglétét, majd erről tájékoztassák az illetékes nemzetközi szervezeteket. A Híd közleményében kampányakciónak nevezte az MKP-s táblaállítást. "A helységnévtáblák önkényes elhelyezése nem a törvényes megoldások közé tartozik" – írták.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek