Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Gyújtogatás okozott tömegkarambolt egy német autópályán

2012.02.14. 11:19
Felgyújtott műanyagcsövek sűrű füstje okozott tömeges balesetet keddre virradó éjjel Németországban, a Köln és Düsseldorf közötti A57-es autópályán, a balesetben egy ember meghalt és többen megsérültek.

A baleset egy Dormagen közeli autópályahídon történt, azután, hogy ismeretlenek műanyagcsöveket gyújtottak fel a híd alatt.

A látótávolságot drasztikusan csökkentő füstben hét teherautó és tizenöt autó rohant egymásba. A hat sérültből kettőt súlyos állapotban szállítottak kórházba.

A szerencsétlenség miatt mindkét irányban le kellett zárni az A57-es autópályát, amely a Rajna-vidék ingázók miatt kiépített sűrű úthálózatának fő ütőere, és része az E31-es jelzésű európai főútvonalnak.

A balesetben a híd is megsérült, statikusok első számításai szerint omlásveszélyessé vált, és aládúcolásra szorul. A műszaki mentést csak kedden délelőtt kezdték meg, a munkálatokat azonban hátráltatja a híd állapota. Az autóroncsok eltávolítását ezért különleges berendezésekkel rendelkező cégekre kellett bízni.

Egyelőre senki sem tudja, mennyi ideig lesz lezárva az A57-es autópálya érintett szakasza Dormagen és Neuss-Süd csomópont között.