11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 4
Kanada 1
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Plutóniumra kellett a hatezer milliárd dollárnyi hamis amerikai kincstárjegy

2012.02.20. 15:28

Egy régi furgonban találták meg azt a csomagot, amiben hatezer darab 1 milliárd dolláros bankjegyet találtak. Az összeg az amerikai államadósság harmadát teszi ki. Csakhogy a "Federal Reserve System, Chicago, Motherbox, Treaty of Versailles" feliratú dobozban talált amerikai kincstárjegyek hamisak.

A bűncselekmény mögött álló olasz bűnszervezet nyolc tagját pénteken fogta el az olasz rendőrség, és nemzetközi csalással, kötvény- és hitelkártya-hamisítással, valamint uzsorázással vádolják őket. A nemzetközi szervezet arra akarta felhasználni a pénzt, hogy nagyobb kölcsönt fedezzen vele. Névtelen rendőrségi források szerint viszont a kincstárjegyekből plutóniumot akartak venni – írta meg a Gizmodo.

A "versailles-i békeszerződés" feliratú ládát a szervezet azért készítette, hogy megpróbálja valódiként eladni a hamis kincstárjegyeket.

Az amerikai nagykövetség a twitteren köszönte meg, hogy az olasz hatóságok lefoglalták az 1934-es dátumozású kincstárjegyeket. A hatóságok szerint ez a típusú csalás gyakori bűncselekmény Olaszországban. A nyomozás középpontjában egy szicíliai férfi áll, aki már korábban is érintett volt pénzmosási ügyben.  • Hírek
  • Bankszámla