Keményen lőtték Homszot Szíriában

2012.02.21. 15:14

Legalább tizenhatan meghaltak a közép-szíriai Homsz város Bába Amr negyedében, amely ellen támadást indított a hadsereg, jelentette be az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). Tüzérségi támadást indítottak a város Haldíje és Karm-ez-Zajtún negyedei ellen is. Ugyancsak az OSDH közlése szerint szemtanúk 56 harckocsiból és csapatszállító járműből álló konvojt láttak haladni a Damaszkuszból Homszba vezető úton, Kara falu közelében.

A brit székhelyű megfigyelő központ arról is beszámolt, hogy hajnalban az északi Aleppó környékén fekvő Attarebben meghalt egy civil, akit nehézgépfegyver lövedéke talált el. Az északnyugati Idlib tartományban egy sofőr halt meg, öt utasa, tanítónők pedig megsebesültek a buszukat érő lövésektől a Tarnabe falu elleni támadásban.

A hatóságok és az ellenzék egymásra hárították kedden a felelősséget egy üzletember haláláért, akit hétfőn öltek meg Aleppóban. A SANA hivatalos hírügynökség szerint Mahmúd Ramadán 43 éves szállodatulajdonost ismeretlen fegyveres csoport ölte meg, az ellenzék viszont Bassár el-Aszad elnök rezsimjét vádolja a gyilkossággal, arra hivatkozva, hogy az áldozat fivére Ahmed Ramadán, a fő ellenzéki erő, a Szíriai Nemzeti Tanács végrehajtó irodájának tagja.