Tűz ütött ki a Costa Crociere egyik tengerjáróján

2012.02.27. 16:52 Módosítva: 2012.02.27. 18:57

Tűz ütött ki hétfőn a Costa Crociere társaság egyik üdülőhajóján a Seychelle-szigetek közelében. A tüzet eloltották, a mintegy ezer utasnak nem esett bántódása - jelentette az olasz parti őrség.

A Costa Crociere az a társaság, amelynek egy másik tengerjáró hajója, a Costa Concordia  január 13-án zátonyra futott és felborult az olasz partoknál, Giglio szigetének közelében, 32 ember halálát okozva.

Ezúttal az Indiai-óceánon haladó, 188 méter hosszú Costa Allegra szorult segítségre, miután a gépházban tűz ütött ki. A lángokat sikerült gyorsan eloltani, de a motor ezután már nem működött, így a kapitány kérésére a Seychelle-szigeteki parti őrség több kisebb hajót és egy repülőgépet küldött a bajba jutott utasok elszállítására. "A tűz nem terjedt tovább, nincs áldozat és sérült sem" - közölte a hajózási vállalat.

A hajó mintegy 200 tengeri mérföldre délnyugatra volt a Seychelle-szigetektől, amikor a lángok felcsaptak. Az óceánjáró hajón összesen 1049-en utaztak, közülük 413-an a személyzet tagjai.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport