Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Extrém turizmus dölux: sorozatgyilkosság helyszínére szerveztek túrát Amerikában

2012.03.04. 19:22
Tüntetők, emiatt pedig rendőrautók is kísérték az első olyan túrát, amelyet az egyik leghátborzongatóbb amerikai sorozatgyilkosság helyszíneire szervezett egy utazási iroda a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban.
dahmer

Jeffrey Dahmer kannibál- és nekrofilhajlamú csolokádégyári munkás 17 fiatal férfit gyilkolt meg 13 év alatt. Többek húsából evett, másokat holtukban is meggyalázott. 1991-ben elfogták, 15-szörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, de a fegyházban egy rabtársa 1994-ben agyonverte.

A Bam Media and Marketing nevű utazásszervező azokra a helyekre szervezett gyalogtúrát, amelyeken Dahmer annak idején megismerkedett később áldozataival. A morbid túra ötlete élénk tiltakozásokat váltott ki, főleg az áldozatok hozzátartozói részéről, de nem sikerült betiltatni a különös városnézést. A tiltakozások hatására mindenesetre egy internetes közvetítő elállt attól, hogy diszkont bevezetőáron kínálja a horrortúrákat.

Nicholas Vollmann idegenvezető szombaton horrorrajongók kis csoportjának mutatta meg azokat a helyeket - parkokat, utcasarkokat, az egykori melegbároknak otthont adó épületeket -, ahol a sorozatgyilkos megismerkedett későbbi áldozataival, végül annak az épületnek a helyét, ahol a tettes hajdan elrejtette a feldarabolt áldozatok testrészeit. Vollman minden helyszínen megnevezte az ott "felszedett" áldozatot, részletezve a létrejött szexuális kapcsolatot, a gyilkosság és a holttest eltüntetésének módját.

Az első túrázókat tüntetők mintegy húszfős csoportja kísérte és kritizálta, köztük az 1988-ban 25 évesen eltűnt Richard Guerrero nővére, aki azt mondta, hogy a túraszervezők éppoly elvetemültek, mint maga a tettes. A tüntetés ellenére a szervezők arra számítanak, hogy a túrák folytatódnak majd, nem lesz több tüntetés.