Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Nőtt az amerikai tornádó áldozatainak száma

2012.03.04. 08:18

Ahogy a mentőcsapatok előrehaladtak a romok eltakarításával, legalább harminckilencre nőtt az Egyesült Államok középnyugati és déli részén pusztító tornádók halálos áldozatainak száma a Chicago Tribune szerint. Kentucky államban húsz, a szomszédos Indianában tizennégy, Ohióban három, Alabamában egy ember vesztette életét. Georgia állam is jelentett a viharral összefüggő halálesetet.

Az indianai Chelsea térségében négy ember halt meg, köztük egy négyéves kisfiú és a nagyszülei. A fiú az édesanyjával házuk alagsorában volt, amikor a tornádó lecsapott. A gyereket kitépte az anyja kezéből. Az asszony életben maradt, de az emeleten tartózkodó nagyszülők nem élték túl a vihart.

Egy csupán húsz hónapos kislányra egy mező közepén akadtak rá teljesen egyedül, 20 mérföldre Henryville-től. A kislány a családjával volt, amikor a tornádó lecsapott, de minden hozzátartozója - a szülei, a húga és a bátyja - meghalt. A kislány jelenleg is kritikus állapotban van, kórházban ápolják.

Néhány nappal a pénteki vihar előtt is tornádók pusztítottak nagyjából ugyanezen a területen, akkor tizenhárom ember halt meg.