Feltámadt romjaiból Japán

2012.03.10. 17:50
Egy év alatt eltakarították a mindent elborító romokat a földrengés és cunami sújtotta területeken. Az alábbi képeken jól érzékelhető az a hatalmas munka, amit a romok eltakarításába fektettek Japán lakosai. A letarolt területek látványa azonban sok helyen így is szívszorító, az egykor lakott, most üres területek sokára lesznek újra barátságos japán kisvárosokhoz hasonlóak.

A cunami hullámai átcsaptak Miyako város (Iwate prefektúra) rakpartján. A második fotó 2012. január 16-án készült ugyanott. Fotó: JIJI PRESS / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Egy katamarán kirándulóhajót dobott a cunami egy kétszintes turistaszálló tetejére Otsuchi városában (Iwate prefektúra). A 2. kép 2012. január 16-án készült ugyanott. Fotó: Yasuyoshi Chiba / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Kamaishi (Iwate prefektúra): az Asia Sympathy nevű teherhajót is partra vetette a szökőár. A második fotó 2012. január 16-án készült ugyanott. Fotó: Roslan Rahman / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Ofunato város (Iwate prefektúra) utcáin is végigsöpört a cunami. Ez a felsőbb perspektívából készült felvétel jól mutatja a szinte elképzelhetetlen pusztulást, amit városban okozott a cunami. A második fotó 2012. január 15-én készült. Fotó: Toshifumi Kitamura / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Ofunato a romok eltakarítása előtt és után. Fotó: Toshifumi Kitamura / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Rikuzentakata (Iwate prefektúra). Város volt, most kietlen pusztaság. A második kép 2012. január 15-én készült. Fotó: Nicolas Asfouri / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Az infrastruktúra megépült egy év alatt Rikuzentakatában (Iwate prefektúra). A második kép 2012. január 15-én készült. Fotó: Nicolas Asfouri / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

A takaróba burkolózó Yuko Sugimoto a fiát keresi Ishinomaki város (Miyagi prefektúra) romjai közt. A második képen ugyanott, ugyanő látható ötéves kisfiával, 2012. január 27-én. Fotó: Yomiuri Shimbnun / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Helyreállt egy év alatt a vonatközlekedés Tagajo városában (Miyagi prefektúra). A 2. fotó január 12-én készült. Fotó: Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

A Tagajo városát (Miyagi prefektúra) átszelő kétszer kétsávos főúton egy évvel ezelőtt a káosz volt az úr. A 2012. január 12-én készült fotó olyan, mintha meg sem történt volna a katasztrófa. Fotó: Kazuhiro Nogi / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Játékautókként dobálta egymásra a gépkocsikat a beözönlő tengervíz Tagajoban. Nem lehetett gyerekjáték a helyreállítás. Fotó: Kim Jae-hwan / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport