Feltámadt romjaiból Japán

2012.03.10. 17:50
Egy év alatt eltakarították a mindent elborító romokat a földrengés és cunami sújtotta területeken. Az alábbi képeken jól érzékelhető az a hatalmas munka, amit a romok eltakarításába fektettek Japán lakosai. A letarolt területek látványa azonban sok helyen így is szívszorító, az egykor lakott, most üres területek sokára lesznek újra barátságos japán kisvárosokhoz hasonlóak.

Hídra feldobott vitorlás Ishonomakiban (Miyagi prefektúra). A 2. fotó január 13-án készült. Fotó: Philippe Lopez / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Ishonomaki (Miyagi prefektúra): halászhajót sodort az út közepére az ár. Egy évvel később az elektromos hálózat is csaknem eredeti állapotában látható. Fotó: Philippe Lopez / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Ishinomaki város Szabadság-szobrát nem döntötte le az ár, pedig egy egész házat csapott hozzá a víz. Fotó: Kim Jae-hwan / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Kesennuma városa a romok eltakarítása előtt és után. Fotó: Philippe Lopez / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Sendai repülőtere. Fotó: Mike Clarke / Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Sendai volt az egyik terület, amit leginkább elpusztított a földrengés és az azt követő szökőár. Fotó: Toru Yamanaka.

Fotó: AFP

Yamada (Iwate prefektúra) város egyik nagyobb utcája. Az egyik fotó 2011. március 14-én, a másik 2012. március 1-jén készült. Fotó: Kyodo.

Fotó: Reuters

Otsuchi városában (Iwate prefektúra) nem sok házat hagyott állva a cunami. A pusztulás mértékét csak kiemeli a vékony hótakaró, ami a letarolt telkeket beborította. Fotó: Kyodo.

Fotó: Reuters

Kesennuma (Miyagi prefektúra) város füstölgő romjai egy gyalogos felüljáró lépcsőjéről. Fotó: Kyodo.

Fotó: Reuters

Natori (Miyagi prefektúra) a cunami perceiben és egy évvel később. A part közelében álló fák kibírták a pusztító árhullámot, a házak nem. Fotó: Kyodo.

Fotó: Reuters

Kesennuma város (Miyagi prefektúra) panorámaképei. A hatalmas halászhajó talán évekig emlékeztet még az országot sújtó többszörös katasztrófára. Fotó: Kyodo.

Fotó: Reuters

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport