Ulrik
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Eltemették a toulouse-i merénylőt

2012.03.29. 17:04 Módosítva: 2012.03.29. 19:38
Huszonnégy órával elhalasztják a tömeggyilkos Mohamed Merah temetését, miután Toulouse polgármestere kijelentette: városa – ahol az algériai férfi három zsidó gyereket és egy rabbit ölt meg – nem lehet a dzsihádista végső nyughelye. Az AFP francia hírügynökség arról számolt be, hogy csütörtök este Toulouse-ban eltemették a merénylőt.

Pierre Cohen ezért csütörtökön arra kérte a régió prefektusát, hogy halassza el egy nappal a gyilkos temetését. A nap folyamán egy franciaországi muzulmán vezető közölte: Franciaországban fogják eltemetni Meraht, miután Algéria biztonsági okokból megtagadta holttestének befogadását.

"A család megbízott engem, hogy szervezzem meg a temetést 24 órán belül Franciaországban, a hatóságokkal egyeztetve, mert Algéria megtagadta Mohamed Merah holttestének befogadását biztonsági okokra hivatkozva"  tájékoztatta a francia hírügynökséget Abdalláh Zekri, a párizsi nagymecset elöljárója.

Zekri, akik egyben a Muzulmán Hit Francia Tanácsának (CFCM) egyik regionális vezetője, hozzátette: szerinte a Toulouse-ban található Cornebarrieu-temető muzulmán parcellájában rendezik meg a temetést.

Közben az AFP francia hírügynökség arról számolt be, hogy csütörtök este Toulouse-ban eltemették a merénylőt.  Értesülések szerint a temetésen mintegy 15 személy vett részt, többnyire fiatalok.

Meraht rokonai az Algírtól több mint 10 kilométerre lévő Bezzaz faluban szerették volna örök nyugalomra helyezni. Erről a településről származik a merénylő apja.

A 23 éves algériai származású dzsihádista férfi március 22-én veszítette életét az őt elfogni érkezett kommandósokkal vívott tűzharcban. Az előző napokban Montaubanban és Toulouse-ban megölt három francia ejtőernyőst, majd pedig egy zsidó iskola egy diákját és tanárát, valamit az utóbbi két gyermekét.