Amerikai drón rakétás bevetésen Pakisztánban

2012.03.30. 07:08
Legalább négy feltételezett lázadó fegyveressel végzett egy pilóta nélküli amerikai repülőgép Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal határos régiójában péntek hajnalban, miután két rakétát is kilőtt egy épületre.

A Mirámsáh - a város a tálibok egyik menedékének számító törzsi terület, Észak-Vazirisztán központja - piacának közelében lévő lakóház elleni csapás pánikot keltett a lakosság körében. A helyszínre szirénázó mentőautók érkeztek, s több holttestet szállítottak el a légicsapás helyszínéről. Helyi jelentések szerint újabb csapások is lehetségesek, mivel több repülőgépet is láttak a levegőben körözni.

Iszlámábád bírálja az amerikai dróntámadásokat, miután novemberben 24 pakisztáni katona halt meg egy ilyen amerikai csapásban, ugyanakkor a kormány állítólag titokban támogatja a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) programját.

Az amerikai hadsereg, illetve a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) Afganisztánban állomásozó drónjaival 2004 óta rendszeresen intéz csapásokat a tálibok és az al-Kaida tagjai ellen. Az utóbbi évek támadásai főleg Észak-Vazirisztánra összpontosultak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek