Ivó, Milán
EUR 384,63 Ft
USD 363,05 Ft
5 °C
26 °C

Tíz napot bírt ki a sivatagban egy cukorbeteg

2012.03.30. 11:08

Tíz napot vészelt át csak vízen a nevadai sivatagban egy 76 éves cukorbeteg amerikai férfi, társa azonban, aki segítségért indult, életét vesztette. James Klemovich és 75 éves barátja, Laszlo Szabo a Nevada északnyugati részén lévő bányákhoz indult, de autójuk egy helyen elakadt, és nem tudták kimozdítani a helyéről. A szinte lakatlan vidéken – 15 ezer négyzetkilométeren 7000-nél is kevesebb ember él – hiába lőttek fel jelzőrakétákat, senki se vette észre őket, és mivel térerő nincs a környéken, mobiltelefonjaiknak se vehették hasznát.

Élelmük nem volt, a talaj mélyedéseiben összegyűlt vizet itták, de Szabo hat nap után nem bírta tovább a várakozást, elindult segítségért. Klemovichra négy nappal később terepgyakorlaton lévő katonák akadtak rá, és másfél kilométerrel arrébb megtalálták barátja holttestét is.

A beteg férfi nagy részt annak köszönheti az életben maradást, hogy eleget ivott, mondta egy orvos. Éhezés idején ugyanis a szervezet a májból és a zsírból von el cukrot, hogy ne csökkenjen le nagyon a vércukorszint, a folyadék pedig azért kell, hogy az esetleges felesleget kimossa, megakadályozza a cukorszint káros megemelkedését. James Klemovichnak szívritmus-szabályozója van, és háromszor hajtottak végre rajta szívkoszorúér-áthidaló műtétet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás