Elhunyt a világ legidősebb gyakorló orvosa

2012.04.03. 21:52
Száztizennégy éves korában elhunyt Leila Denmark, aki a világ legidősebb gyakorló orvosa volt, amikor 103 éves korában visszavonult - jelentette be a család.

A gyermekorvos Leila Denmark 1931-ben kezdte orvosi pályafutását szülővárosában, Atlantában, s hetven évvel később, 2001-ben adta fel a praxist.

"Visszavonulásakor nyerte el a világ legidősebb gyakorló orvosa címet" - hangsúlyozta Robert Young, a Guinness Rekordok Könyvének gerontológiai szakértője, hozzátéve: halálakor Leila Denmark volt a világ negyedik leghosszabb életű személye.

Egész pályafutása során házában működtette a rendelőjét, ahová a szülők a nap minden órájában elhozhatták beteg gyermeküket. Leila Denmark emellett önkéntesként kezelte Atlanta legszegényebb gyermekeit a központi presbiteriánus klinikán, ahová olyanok fordulhattak orvosi segítségért, kik máshonnan nem remélhettek gyógyulást.

"Mindenekfelett szerette az orvoslást, a gyógyítást, amelyet sohasem érzett munkának" - mutatott rá James Hutcherson, Leila Denmark unokája.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport