Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Kamionok röpködnek a texasi óriásviharban

2012.04.03. 22:54
Egymás után érkező tornádók csaptak le az USA Texas államára, az egyik tölcsér 8 kilométernyire pusztított Dallas belvárosától.

Sokkoló videókat mutatnak be az amerikai hírtévék és hírszájtok a Texasra kedden lecsapó tornádósorozat pusztításáról, illetve a látványos tölcsérekről.. A szélviharok és a tornádótölcsérek egymás után, hullámokban csapnak le, főleg Dallas-Forth Worth környékére, helyi idő szerint délutántól kezdve.

Az egyik vihar alig nyolc kilométernyire haladt el Dallas belvárosától, a Dallas-Fort Worth repülőteret le is zárták, és biztonságosabb helyre evakuálták az utasokat.

Arlington városát pár órán belül két tornádó is érintette.

Újabb viharok jöhetnek a viharok mögött, olyan helyeket rombolva, amiket az előző tornádó már végigpusztított - fogalmazott a CNN helyszíni tudósítója.

A tornádótölcsérek kamionokat, pótkocsikat ragadtak magukkal, háztetőket szakítottak le és lakóautókat döntöttek az oldalukra. Egyelőre nincs hír arról, hogy voltak-e sebesültek vagy halálos áldozatok. Egyelőre főleg a Dallastól délre fekvő területeket érintette a viharzóna.