Edina
2 °C
18 °C

Kinevették a kiejtését, halomra lőtte őket

2012.04.03. 20:33 Módosítva: 2012.04.03. 20:36
Leginkább egy, az egyetem hivatalában dolgozó nőre volt dühös One Goh, a 43 éves, koreai származású férfi, aki hétfőn hét halálos áldozattal járó vérfürdőt rendezett egy oaklandi keresztény magánegyetemen. De állítása szerint diáktársai is megalázták, ezért állt bosszút.
tag-reuters
Fotó: Alameda County Sheriff's Department/Handout

Ugratták és nem bántak vele kellő tisztelettel - magyarázta vallomásában a hétfői vérengzés tettese, miért lőtt agyon hét és sebesített meg három másik embert, főként egykori diáktársait,  az East Oakland-i kis magánegyetem, az Oikos University kampuszán.

Bár a különböző híradások ellentmondanak abban, hogy kicsapták vagy magától ment el, annyi biztos, hogy a férfi tavaly novemberben hagyta ott az egyetemet. A nyomozóknak most azt vallotta, hogy tettével bosszút akart állni az iskolán és fájdalmat akart okozni.

Ezért sem szabad nevetni más emberek hülye kiejtésén

A gyilkos vallomásában a legtöbbet egy adminisztrátornőről beszélt, akire különösen dühös volt, de több diáktársát is emlegette mint akik többször gúnyolódtak rajta és ugratták a béna angol kiejtése miatt. Ha belépett a terembe, a többiek elhallgattak, néha meg egyenesen úgy tettek, mintha nem is lett volna jelen - panaszolta a férfi a rendőröknek.

Howard Jordan rendőrfőnök ugyanakkor azt mondta, hogy One Goh végül nem egykori csoporttársait lőtte le, hanem más diákokat. A férfi frusztráltságára utalhat, hogy a hét halálos áldozat közül hatan nők, az egyszem férfit a kocsikulcsa miatt lőtte agyon, mielőtt elmenekült volna. A hét áldozatból hatan diákok voltak, egyikük pedig titkárnőként dolgozott az iskolában. A vallomásban emlegetett főellenség a három sebesült egyike.

A környékbeli School of Urban Missions szervezet diákjai az Oikos Egyetem körül tett sétával emlékeztek a lövöldözés áldozataira
A környékbeli School of Urban Missions szervezet diákjai az Oikos Egyetem körül tett sétával emlékeztek a lövöldözés áldozataira
Fotó: Stephen Lam

One Goh egy darab féluatomata pisztollyal szerelkezett föl, amit a nyomozók szerint egyszer újratöltött a mészárlás közben, amit azért hagyott abba, mert meghallotta, hogy valaki hívja a rendőrséget. A túszul ejtett recepciós nőt, akivel együtt behatolt az iskolaépületbe, végül nem bántotta.

Mivel ismerték, az iskolában azonnal megadták az adatait a megérkező rendőröknek, akik útban voltak a lakásához, amikor a férfi feladta magát.