Tucatnyi halott a szomáliai robbantásban

2012.04.09. 19:08
Tizenkét embert ölt meg hétfőn Szomáliában egy robbantásos merénylet, amelynek fő célpontjai szomáliai és etióp katonák voltak.

A robbantást a mogadishui kormány ellen harcoló as-Shabaab milícia hajtotta végre a délnyugat-szomáliai Baydhabo (Baidoa) zsúfolt piacán egy mészárszék előtt. "Távirányítású bombát helyeztünk el a baydhabói piacon. Etióp és Szomáliai katonák voltak a célpontok. Körülbelül hárman haltak meg közülük" - mondta a szervezet egyik szóvivője a Reutersnek.

Egy szemtanú ezzel szemben arról számolt be, hogy egy könnyebben megsebesült katona kivételével az összes áldozat civil volt. Bay körzet kormányzója szerint legalább 12 civil halt meg, és több mint 30 megsebesült.

A támadás a legvéresebb volt azóta, hogy etióp és szomáliai csapatok februárban visszafoglalták az as-Shabaab lázadóitól a fővárostól, Mogadishutól mintegy 250 kilométerre délnyugatra lévő Baydhabót.

Etiópia tavaly küldött csapatokat Szomáliába, hogy segítse a kormányerőket. Korábban kenyai csapatok érkeztek az ország déli részére.

A múlt héten az Afrikai Unió békefenntartó ereje, az AMISOM száz katonát küldött Baydhabóba, ahol az as-Shabaab egyik fő toborzóközpontja működött mindaddig, amíg az etióp és kormányerők a milíciát el nem űzték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport