Két férfit őrizetbe vettek egy francia sorozatgyilkosság ügyében

2012.04.15. 00:39

Két gyanúsítottat vett őrizetbe és hallgatott ki a francia rendőrség annak a négy emberölésnek az ügyében, amelyeket az elmúlt öt hónapban ugyanazzal a fegyverrel hajtottak végre a Párizs környéki Essonne megyében. A Le Parisien szerint egyiküket „nagyon komoly gyanúsítottnak" nevezték. A lap szerint szombaton hirtelen felgyorsultak az események az ügyben.

Alig egy hónappal a toulouse-i és montaubani merényletek után az elmúlt héten nagy erőkkel kerestek Franciaországban egy újabb, feltételezhető sorozatgyilkost. A több száz nyomozót azután mozgósították az ügyben, hogy kilenc nappal ezelőtt lelőttek egy 47 éves nőt a fővároshoz közeli Grigny-ben.Claude Guéant belügyminiszter akkor azt mondta, hogy a gyilkosság valószínűleg összefüggésbe hozható három másik emberöléssel, amelyeket november óta ugyanazzal a 7,65 mm-es kaliberű fegyverrel követtek el Essonne megye területén. A tettes mind a négy esetben ugyanazon a módon követte el az emberölést, majd motoron menekült el a helyszínről.

Az egyik, szombaton őrizetbe vett gyanúsított egy olyan motornak a tulajdonosa, amilyennek a fotóját kedden tette közzé a rendőrség. A felvételen látható kék-fehér színű, Suzuki márkájú GSX-R típusú motorhoz hasonlót használhatott a tettes a gyilkosságok elkövetésénél. A pszichológiai zavarokkal küzdő 33 éves férfit az Essonne megyében található otthonában vette őrizetbe a rendőrség, ahol házkutatást is tartottak. Rendőrségi források szerint a motort megtalálták a nyomozók, de fegyvert nem találtak.

A másik férfit valamivel később, szintén az otthonában, Párizsban vették őrizetbe „ellenőrzések céljából", és az ő lakásában is házkutatást tartottak. Mindkét gyanúsítottat az ügyben illetékes Versailles-i kapitányságra szállították.

A sorozatgyilkosság első áldozata egy fiatal nő volt: őt 2011. november 27-én Juvisy-sur-Orge-ban házának parkolójában lőtték fejbe. Szeretője először magára vállalata a gyilkosságot, majd a vádemelés után visszavonta vallomását. A férfi még előzetesben ült, amikor február 22-én az első áldozat szomszédját is lelőtték, március 17-én pedig egy 81 éves férfit találtak holtan Ris-Orangisban. Őt is annak a háznak a kapualjában lőtték fejbe, amelyben lakott. A negyedik áldozatot, egy algériai származású asszonyt április 5-én szintén saját házának a kapualjában lőtték fejbe.  • Hírek
  • Hírek