Tornádók pusztítottak az Egyesült Államokban

2012.04.15. 12:37 Módosítva: 2012.04.15. 18:15
Több mint száz tornádó söpört végig vasárnap az Egyesült Államok középső vidékein. Öten meghaltak, az anyagi kár tetemes.

Tornádók söpörtek végig az Egyesült Államok középnyugati részén, Kansas, Iowa, Nebraska és Oklahoma államokon, jelentős károkat okozva, írja a BBC. Az iowai Thurman város jelentős részét és egy kansasi lakókocsiparkot is lerombolt a szél.

A CNN összesen 121 tornádóról adott hírt. A forgószeleket villámlások és jégesők kísérik.

Kansas kormányzója katasztrófa-állapotot hirdetett ki, hogy könnyebben és gyorsabban kaphassanak segítséget a rászorulók. Az amerikai vöröskereszt önkéntes segítőket kért. A meteorológiai intézet és a katasztrófavédelem magas kockázati fokozatú riasztást adott ki. Ilyen utoljára 2011 áprilisában volt, de akkor a tornádók 347 embert öltek meg az ország déli és keleti részében.

A meteorológiai központ figyelmeztetése mintegy ötmillió embert tart riadókészültségben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek