Jenő
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Szombat volt az első gyilkosságmentes nap Salvadorban

2012.04.16. 09:02
Személyesen a salvadori elnök jelentette be az örömhírt vasárnap, hogy az előző napon senkit sem gyilkoltak meg az országban, amire évek óta nem volt példa.

Mauricio Funes államfő közölte, hogy szombat volt az első olyan nap hatalomra kerülése, 2009 júniusa óta, amikor senkit sem gyilkoltak meg. Mandátuma legelején naponta átlagosan 12 embert öltek meg a latin-amerikai országban, míg tavaly év elejére rémisztővé vált a helyzet: naponta 18 ember életét oltották ki.

Az ENSZ adatai szerint a gyilkosságok számát illetően Salvador az országok "élbolyában" áll: minden százezer emberre jut 66 gyilkosság. A bűncselekmények többsége a mexikói drogkartellek számlájára írható, amelyek tranzitországnak használják Salvadort.

Bűnügyi szakértők azzal magyarázzák a statisztikák javulását, hogy a múlt hónapban békét kötött egymással a két legnagyobb, egymással rivalizáló bűnbanda, a Mara Salvatrucha és a Mara 18 nevű. Funes azonban a közbiztonság javítását célzó, hozzáértő kormánydöntéseknek tulajdonítja ezt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport