Lenke
14 °C
28 °C

A gatyájában csempészte az al-Kaida kódolt pornóit

2012.05.02. 15:18 Módosítva: 2012.05.03. 08:15
Pornóvideókba kódolva találtak részletes leírásokat az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet Európába tervezett merényleteiről német nyomozók egy ausztriai férfitól elkobzott memóriakártyákon és más digitális adattárolókon.

A CNN szerint az információkat szállító 22 éves ausztriai Maqsood Lodint tavaly fogták el a német hatóságok Berlinben, ahová nem sokkal azelőtt Pakisztánból érkezett. Kihallgatói meglepetésére a férfi alsónadrágjában memóriakártyákat és más adattárolókat találtak, amelyeken többek között a Kick ass című pornóvideóra és egy Sexy Tanja elnevezésű mappára bukkantak.

Több hetes kemény kódfejtő munka után a német szakembereknek sikerült feltörniük a videót és a mappát védő jelszavakat, majd a pornófelvételben igazi titkosszolgálati kincsesbányára akadtak: a videóba több mint száz, az al-Kaida által jegyzett dokumentumot kódoltak, amelyek részletes leírását adták több már megtörtént és tervezett merényletnek.

Fény derült például arra, hogy a terrorszervezet a 2008-as, 164 halálos áldozatot követelő mumbai merényletekhez hasonló támadássorozatot akart végrehajtani Európában, és tervezték utasszállító tengerjáró hajók eltérítését is. Az eltérített hajókon a terroristák a hírhedt guantánamói fogolytáborban használt narancssárga overallba öltöztették és egyenként végezték volna ki túszaikat, amíg az amerikai hatóságok bizonyos foglyokat szabadon nem engednek. A titkosított dokumentumok között a tervek mellett voltak német, angol és arab nyelvű terroristaképző kézikönyvek is.

Amerikai hírszerzési források szerint Lodin adathordozói valódi aranybányának bizonyultak, s ennél fontosabb al-Kaida dokumentumokat csak Oszama bin Laden, a terroristaszervezet tavaly agyonlőtt vezetőjének házából sikerült szerezni 2011-ben. Azt egyelőre nem tudni, ki lehetett a dokumentumok, így például a Jövőbeni Tervek mappa szerzője. Feltételezések szerint Júnisz al-Mauretanihoz, az al-Kaida tavaly Pakisztánban elfogott magas rangú vezetőjéhez köthetőek a tervek, amelyek még ma is irányadóak lehetnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport