Meghalt a legendás repülő mackó

2012.05.04. 20:40

Csütörtökön elütötte egy autó Coloradóban azt az internet szerte ismertté vált medvét, amelyikről a múlt héten indult világkörüli útra Andy Duann, a helyi egyetem egyik diákjának fényképe – számolt be a tragédiáról a Mercury News. A képen az látható, ahogy a medve éppen ég és föld között lebeg, miután kábítólövedékkel lőtték le a Coloradói Egyetem egyik fájáról. (Az állat hasonló testhelyzetben zuhant le, mint a Szomszédok legendás bábuja.)

A 36-os úton vadőrök csütörtökön egy 127 kilós feketemedvét találták, és megállapították, hogy hajnali 5 óra 40 perckor üthették el. Kiderült, hogy az előző héten elfogott, majd onnan 80 kilométerre szabadon engedett állatról van szó.

A balesetben két jármű volt érintett: az első gázoló könnyebben megsérült, és a kocsiját elvonatták. Ezután egy további autó is elütötte a pórul járt mackót. A 22 éves sofőr nem sérült meg, de a kocsija totálkáros lett.

A medvékkel gyakran megesik, hogy a lakók által a szabadban felejtett étel odavonzza őket a városokba, és ha ezt megszokják, akkor több tíz kilométerről is visszaballagnak újabb élelemért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport