Újabb amerikai dróntámadás Pakisztánban

2012.05.05. 09:54
A pakisztáni Mirámsáh körzetében támadott célpontokat egy pilóta nélküli amerikai repülőgép (drón), s a helyi hatóságok szombati bejelentése szerint a csapásban legalább hat lázadó fegyveres halt meg.

A pakisztáni biztonsági források szerint a távirányított repülőgép két rakétát lőtt ki a tálibok és az al-Kaida fegyveresei fellegvárának számító Észak-Vazirisztánban, a törzsi területek legjelentősebb városától, Mirámsáhtól 70 kilométerre nyugatra lévő egyik bázisra, az afgán határ körzetében.

A helyi Urdu TV beszámolója szerint a csapásban legalább tízen haltak meg, s a rakéták kilövését követően a körzet felett négydrón is körözött a levegőben.

Az Egyesült Államok rövidebb szünet után január elején újította fel a pilóta nélküli repülőgépek bevetését. A leállás oka az volt, hogy tavaly november végén a NATO harci gépei tévedésből légicsapást mértek két pakisztáni őrhelyre, és kioltották 24 pakisztáni katona életét. Az év eleje óta ez már a 12. amerikai dróntámadás volt, s ezekben a csapásokban csaknem száz ember vesztette életét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek