Tornádó pusztított Tokió mellett

2012.05.06. 11:03
Tornádó pusztított vasárnap Tokió közelében; a hatóságok szerint a forgószélben legalább 30 ember megsérült, és romba dőlt több tucat épület.

A tűzoltóság jelentése szerint a tornádó a Tokiótól 60 kilométerre északkeletre fekvő Cukuba városon söpört végig, és 30-50 házat semmisített meg. Tűzoltók és mentőorvosok érkeztek helikopterrel a helyszínre.

A természeti csapás okozta áldozatokról és károkról egyelőre nincsenek részletesebb információk. Az NHK televízió felvételein látni lehet, hogy a forgószél sorjában szakította le az épületek tetőszerkezetét, erkélyeket tépázott meg és ablaküvegeket tört be.

Tokió környékén viszonylag ritkán fordulnak elő tornádók. A hatóságok vasárnap figyelmeztették a szigetország északkeleti részén, illetve Tokió környékén lakókat a forgószél kialakulásának veszélyére.

 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás