Vízmosásba zuhant egy busz Peruban

2012.05.11. 17:45

Legalább tizenkilencen meghaltak és heten megsérültek pénteken, amikor egy autóbusz vízmosásba csúszott Peru északkeleti részén - közölte a rendőrség. "Tizenkilenc ember biztosan életét vesztette és hét másik megsérült, miután a jármű Rodriguez de Mendoza város közelében szakadékba zuhant" – mondta Carlos Mego altiszt, az Amazonas megyei rendőrség munkatársa.

A baleset, amelynek oka egyelőre nem ismert, egy hegyvidéki útszakaszon történt hajnalban. Az autóbusz Chachapoyas és a Limától 850 kilométerre északkeletre fekvő Rodriguez de Mendoza között közlekedett.

Peru az egyike azoknak a latin-amerikai országoknak, ahol az utak a legveszélyesebbek. Hivatalos adatok szerint 2011-ben 2900, 2010-ben pedig 2583 halottja volt a közlekedési baleseteknek, amelyeknek az esetek többségében a számos veszélyes hegyi út, az úthálózat és a gépkocsipark rossz állapota az oka.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport