Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Ókori kastélyt romboltak a vandálok

2012.05.14. 17:18

Vandálok rongálták meg egy 2500 éves kastély maradványait Angliában, Yorkshire északi részén. A romok a területről készült számos híres fotón szerepeltek, de rengeteg régi családi kép hátteréül is szolgáltak az idők során – írta a Yorkshire Post.

114822255 (1)

Egy rendőrségi szóvivő szerint a rongálóknak mintegy 300 láb, vagyis több mint 90 méter magasba kellett felmászniuk ahhoz, hogy elérjék a romokat. A hivatalos közlemény szerint jelentős károkat okoztak az építményben, letörték a köveket megerősítő fémsapkákat és több jelzőoszlopot is. Alasdair McNeill, a scarborough-i rendőrség munkatársa úgy fogalmazott, „meg kell találni ennek az értelmetlen cselekménynek a tetteseit. Nagyon szomorú, hogy egyes embereknek szüksége van arra, hogy tönkretegyenek dolgokat, amik túléltek több száz évet és jelentősen hozzájárultak egy város kulturális és gazdasági fejlődőséhez. A jelzőtáblákat ki tudjuk javítani, de a romokat nem!”

A kastély igazgatója szerint a romok közkedvelt célpontjai a vandalizmusnak. Az emberek gyakran másznak fel az éjszakai leple alatt a majdnem 100 méter magas falakra, még az omlásveszély sem tarthatja vissza őket. A vandalizmussal sok esetben az életüket is kockáztatják.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek